Hruške, jabolka, jagode

Sestavine:

25 dag suhih marelic

20 dag sladkorja v prahu

20 dag kokosove moke

sok dveh limon 

jedilna barva

klinčki, vejice, listki

 

Potek dela:

V multipraktik damo suhe marelice in jih zmeljemo. Če mislimo, da ne bo zmogel, jih lahko prej narežemo. Ko so dovolj sesekljane dodamo sladkor, kokos in limonin sok, da pride kompaktna zmes. Če se nam zdi pretrda, dodamo še malo limoninega soka. Vzamemo iz multipraktika.

Če želimo narediti jagode, dodamo rdečo jedilno barvo. Za hruške pustimo rumeno, za jabolka pa del mase obarvamo zeleno.

Iz mase najprej oblikujemo kroglice. Za jabolko na eno stran vtaknemo klinček, na drugo pa vejico, da dobimo obliko jabolka. Za hruške in jagode kroglico nato povaljamo na enem koncu, da dobimo stožec. Za hruške na širšem delu vtaknemo klinček, na ožjem vejico, za jagode pa listke (pušpan). Jagode nazadnje povaljamo še v kistalnem sladkrju.

IMG_2866 IMG_2867 IMG_2869 IMG_2871 IMG_2873 IMG_2874

Comments are closed.