Kuharske delavnice

Ljudje smo si različni. Nekateri kuhajo od malega, drugi začnejo s kuhanjem pozno, nekateri pa nikoli. Sama sem s kuhanjem pričela pozno, sem pa od malega opazovala babico, ki se je smukala po kuhinji in kuhala še na štedilnik na drva. Včasih mi je tudi dovolila, da sem se igrala s testom, ki ga je odtrgala od testa za kruh, ki ga je pekla doma. Takšne so bile moje kuharske delavnice na domu.

Kuharski začetki pa so bili bolj nuja kot želja. Najprej sem samo pogrevala hrano, ki je bila že kuhana, počasi pa sem tudi sama pričela s kuhanjem. Namreč bila sem prva, ki sem prišla domov in ko so prišli tudi drugi, je bilo dobro, da je kosilo bilo že pripravljeno. Sčasoma pa sem ugotovila, da je kuhanje zelo zanimivo.

Do ideje za kuharske delavnice pri stranki na domu sem prišla, ko sem spremljala mlade okoli sebe, ki si kupujejo hitro hrano, saj si ne znajo skuhati in pripraviti obroka sami, čeprav so jedi lahko hitre in enostavne, ali pa se kuhajo dolgo časa in so zakomplicirane. Prav tako se verjetno sprašujete zakaj bi kuhali pri vas doma. Zato, ker ko se spoznate s svojo kuhinjo in pripomočki, ki jih imate, lažje ustvarjate. V za kuharske delavnice namenjenih prostorih imajo vse pripomočke za delo, tudi tiste, ki jih sami doma nimate. Ker pa je tudi v kuhinji potrebna domišlija, lahko tako, da doma najdemo zamenjavo za nek pripomoček ustvarjate jedi, ki vas zanimajo. Primer je, da bi radi razvaljali testo, pa nimate valjarja. No, mogoče pa bi našli prazno steklenico in jo uporabili namesto njega. Vendar če nimate izkušenj s kuhanjem je to težje, zato skupaj hitreje uspemo. 

Na delavnicah ne bom učila samo kuhati, ampak bom pokazala tudi kakšen trik, ki sem ga ugotovila kot amaterska kuharica. 

Upam, da se vidimo kmalu.

Kuharske delavnice za odrasle

Kuharske delavnice za otroke