Krompirjevi žganci

Sestavine

1 kg krompirja

30 dag moke

5 dcl VODE

sol

3 jedilne žlice ocvirkov za zabelo

 

Potek dela

Krompir olupimo, narežemo na koščke in skuhamo na 3/4 v slani vodi, katera sega čez krompir. Ko je krompir dovolj mehak, stresemo na krompir moko, naredimo na sredini moke luknjico, ter kuhamo še 15 – 20 min. Ko je kuhano če je potrebno odlijemo vodo in shranimo, če jo bomo potrebovali, saj morajo biti žganci trdi, ter zmes pretlačimo. Če je masa pretrda dodamo počasi tisto vodo, ki smo jo shranili. S pomočjo vilice žgance nadrobimo na krožnik, zabelimo z ocvirki ali prepraženo čebulo, ter zalijemo s “kropčkom”, ki je vrela slana voda, katera pa ne sme biti preslana. 

IMG_0561 IMG_0562 IMG_0563 IMG_0565 IMG_0566 IMG_0568 IMG_0569 IMG_0571 IMG_0572

Comments are closed.