Preprosti bomboni za grlo

Sestavine

– 1/2 cup (125ml) sladkorja

– 30ml suhe zdrobljene melise

– 4 nitke žafrana

– 1 žlica rožne vode

– 3 žlice vode

– 1 čajna žlica cimeta

 

Potek dela

Vse sestavine damo v ponev in segrevamo do vrenja, ter mešamo. Ko zavre zmanjšamo gretje na minimum in segrevamo še 10 minut. Medtem ko vre si na pekač damo peki papir. Ko je masa dovolj skoncentrirana jo odstavimo, da se malo ohladi in nakapamo po peki papirju, ter pustimo, da se ohladi in strdi. Ohlajene posujemo s sladkorjem v prahu, da se ne sprimejo in odstranimo s peki papirja, ter damo v primerno embalažo.

Žafranove nitke lahko najprej namočimo v žlički vroče vode, ni pa nujno.

Količina zgornjih sestavin je takšna, kot sem naredila sama po receptu, vendar smo ugotovili, da je preveč močno in se lahko doda več sladkorja in vode, ali manj ostalih sestavin, pa bo še vedno dovolj dobro.

Bonbone se liže ob prehladu ali bolečem grlu.

IMG_0996 IMG_1007 IMG_1010 IMG_1015 IMG_1017 IMG_1019 IMG_1022 IMG_1024 IMG_1031 IMG_1033 IMG_1037

Comments are closed.