Sestavine
– 1/2 cup (125ml) sladkorja
– 30ml suhe zdrobljene melise
– 4 nitke žafrana
– 1 žlica rožne vode
– 3 žlice vode
– 1 čajna žlica cimeta
Potek dela
Vse sestavine damo v ponev in segrevamo do vrenja, ter mešamo. Ko zavre zmanjšamo gretje na minimum in segrevamo še 10 minut. Medtem ko vre si na pekač damo peki papir. Ko je masa dovolj skoncentrirana jo odstavimo, da se malo ohladi in nakapamo po peki papirju, ter pustimo, da se ohladi in strdi. Ohlajene posujemo s sladkorjem v prahu, da se ne sprimejo in odstranimo s peki papirja, ter damo v primerno embalažo.
Žafranove nitke lahko najprej namočimo v žlički vroče vode, ni pa nujno.
Količina zgornjih sestavin je takšna, kot sem naredila sama po receptu, vendar smo ugotovili, da je preveč močno in se lahko doda več sladkorja in vode, ali manj ostalih sestavin, pa bo še vedno dovolj dobro.
Bonbone se liže ob prehladu ali bolečem grlu.