Rižev narastek

Sestavine

20dag riža

1l mleka (lahko tudi pol mleka, pol vode)

3,8dag sladkorja

7 dag masla

3 jajca

ščepec vanilije v prahu

Potek dela

Riž stesemo v osoljeno vrelo mleko in skuhamo do mehkega. Maslo, sladkor in vanilijo v prahu zmešamo, da se speni in naraste, nato dodamo rumenjake. Na koncu stepemo sneg iz beljakov. Ko je riž kuhan ga odstavimo in ohladimo. V ohlajen riž dodamo maso iz masla sladkorja in rumenjakov ter zmešamo. Nato previdno dodamo sneg iz beljakov, zmešamo in zlijemo na pekač. V na 200 stopinj ogreti pečici pečemo dokler se površina ne obarva zlato rumeno. Pečeno razrežemo in ponudimo. Lahko potresemo s sladkorjem v prahu, ali pa poleg ponudimo marmelado oziroma kompot.

 IMG_1340 IMG_1342 IMG_1343 IMG_1344 IMG_1347 IMG_1350 IMG_1352 IMG_1353 IMG_1355 IMG_1364

 

Comments are closed.