Sestavine:
8 dag masla
žlica kakava v prahu
žlica instat kave
8 dag svetlorjavega sladkorja muskovado
3 dag rjavega kristalnega sladkorja
8 dag temne čokolade
srednje veliko jajce
pol žličke vanilijine arome
14 dag gladke moke
pol žličke sode bikarbone
Potek dela:
Maslo, kakav in kavo v ponvici počasi segrevamo, da se maslo raztopi, odstavimo z ognja, v maso dodamo oba sladkorja in pustimo, da se ohladi. Vmes na drobno nasekljamo čokolado. Jajce stepemo in vanj vmešamo ohlajeno masleno zmes in vanilijevo aromo. Stepamo toliko časa, da dobimo gladko maso. Vmešamo moko zmešano s sodo bikarbono. Nazadnje dodamo nasekljano čokolado in na hitro premešamo, samo toliko, da se čokolada prerazporedi po masi. Počakamo 10 do 15 minut, da se masa utrdi in se jo lahko oblikuje. Iz mase naredimo majhne kroglice, lahko pa tudi z žličko naredimo kupčke, ki jih odlagamo na peki papir. Pazimo da so krogljice/kupčki dovolj narazen, ker se med peko razširijo. Pečemo 12 minut na 180 stopinj Celzija. Pečene pustimo, da se malo ohladijo, nato jih prestavimo na kuhinjsko mrežo, da se popolnoma ohladijo.