Melisin sirup

Sestavine:

šopek melise

nekaj vejic poprove mete (ni nujno)

nekaj vejic čokoladne mete (ni nujno)

nekaj listov citronke (ni nujno)

0,5l vode

0,5l sladkorja

 

Potek dela:

Meliso, mete in liste citronke speremo in natrgamo v večji steklen kozarec. Posodo počasi segrejemo in vanjo damo sladkor, ko se majhen del sladkorja kalamerizira (pol minute, ali še manj), zalijemo z vodo in pustimo, da se ves sladkor raztopi. Sladkorno raztopino zlijemo še vročo čez meliso in meto v kozarcu in pustimo, da se namaka 24h. Naslednji dan precedimo in zlijemo v segrete stekleničke. Če delamo večje količine, potem je bolje, da segrejemo tudi pecejeno tekočino in še vroče zapremo.

Ko smo žejni zlijemo v kozarec ali vrč malo sirupa in razredčimo z vodo. Dodamo lahko še kakšen list melise in ledene kocke.

IMG_5003 IMG_5005 IMG_5006 IMG_5007

Comments are closed.